Rustbeskyttelse

RustbeskyttelseMercasol Rustbeskyttelse av karosseri, kanaler og understell – over 60 års erfaring, forskning og utvikling av systemer og produkter for beskyttelse av alle deler i bilen som kan ruste.

Moderne, miljøtilpassede produkter sørger for å ta vare på bilen din på alle flater og i alle hulrom der rusten kan feste seg og gro. Mercasol er det eneste fullverdige rustbeskyttelsessystemet som produseres i Norden, nærmere bestemt i Gøteborg.

Nordiske vintre med salting, sludd og store variasjoner i temperatur er så å si oppskriften på forhold rusten trives under. Da er det godt å vite at produktet er basert på lokal kjennskap til hvordan disse vintrene sliter på bilene.

Derfor trenger din bil ekstra rustbeskyttelse

Moderne biler markedsføres gjerne som galvaniserte eller på annen måte motstandsdyktige mot rust og korrosjon. Sannheten er at mange biler i da leveres på kaia så å si uten noen form for fullgod preventiv rustbehandling. Tynn galvaniseringshinne, dårlig dekning av hulrom og kanaler, samt lite eller ingen rustbehandling bak skjermbuene er noe vi ser daglig.

15 års garanti hvis bilen din er under to år gammel

Kommer du til oss på Kampen Antirustsenter på Ensjø i Oslo for første antirustbehandling innen 2 år etter registreringsdato, unngår vi at rustprosessen starter. Deretter behandles og kontrolleres/ etterbehandles bilen vekselvis hvert tredje år. Alle hulrom, kanaler og understell (les mer om; understellsbehandling) blir sjekket nøye med spesialutstyr. Selv om dette blir noe dyrere enn andre alternativer, tør vi påstå at økt annenhåndsverdi og fravær av rust gjør dette til det beste rustbeskyttelsesprogrammet her til lands.

Slik foregår selve behandlingen

Fremgangsmåte:

 1. Klargjøring før rustbeskyttelse
  Utsatte interiørdetaljer blir beskyttet mot tilsøling.
 2. Demontering før rustbeskyttelse
  Bilen heises opp, hjulene tas av og innerskjermer samt plastdeksler fjernes. Alle utsatte plastdetaljer og lister blir beskyttet mot søl fra avfetting og understellsbehandling.
 3. Høytrykksspyling
  Hjulhus og bunnplatehøytrykksvaskes. Alt av tidligere rustbeskyttelse som er løs må bort. Etter spyling kontrolleres bilen nøye.
 4. Tørking
  Bilen tørkes over natten til dag to. Dette er meget viktig – underlaget må være helt tørt før en rustbeskyttelsebehandling starter. Lettere rust- eller korrosjonsangrep blir primet. Er det alvorligere rust- eller korrosjonsangrep må dette utbedres før understellsbehandlingen.
 5. Detaljbehandling
  Alle hulrom, dører, kanaler og hjulhus får antirustbehandling med et tynt krypende voksbasert produkt, etter eget spesialtegnet sprøyteskjema for din bil.
 6. Understellsbehandling
  Bunnplaten og hjulhuset får antirustbehandling først med et tynt og krypende voksprodukt. Deretter får disse delene en antirustbehandling med en kraftigere rustbeskyttelse for å tåle mekanisk slitasje.
 7. Sluttkontroll
  Bilen vaskes utvendig og sjekkes slik at vi fra Mercasol kan levere deg en ren og pen bil. Et eget antirust sertifikat/garantihefte skrives ut. Nå kan du trygt kjøre videre, Mercasol passer på at bilens verdi ikke foringes av rust eller korrosjon.
 8. Ny antirustbehandling
  Etter ca. tre år blir bilen din kalt inn til ditt lokale Mercasolsenter for ny antirust etterbehandling. Regelmessig understellsbehandling hjelper deg å holde bilen mest mulig fri for rust eller korrosjon.

Besøk vårt mercasolsenter på Grorud i Oslo, ring oss for en samtale, eller bestill en time nå for rustbeskyttelse av din bil.