Rustbehandling

Rustbehandling av bilRustbehandling er viktig fordi alle biler ruster. Det eneste unntaket er kanskje tidsmaskinbilen fra Tilbake til fremtiden –Delorean DMC-12; den var bygd i rustfritt stål og aluminium. Ellers ruster absolutt alle biler – forskjellen er bare hvor mye de ruster – eller hvor lite.

Mercasol Rustbehandling

Med Mercasol rustbehandling bygger du opp bilens immunforsvar mot rust. Vi kjenner alle biltyper og –modeller ned til minste detalj, og benytter spesialtilpassede sprøyteskjemaer for den enkelte modell. Det er ikke sjelden at en bil har opptil 90 punkter som skal sprøytes. Flere av disse vil være hulrom som vi borer oss inn i, før vi fyller inn med det rette stoffet for akkurat den delen av bilen din.

Moderne biler ruster faktisk lettere

Og grunnen er at det har blitt plassert så mange nye sensorer, funksjonsholdere og slikt på karosseriet. For hver sensor eller funksjon er det gjort inngrep i karosseriet, slik at det blir enda et sted der det kan lagres fuktighet, salt og smuss. Tenk bare på parkeringssensorene foran og bak på bilen…
I tillegg er det sparsomt med rustbehandling på nye biler – om det er noe i det hele tatt. Når produsentene bortforklarer den manglende rustbehandlingen med at chassis og karosseri er galvanisert, er forsåvidt det riktig. Problemet er bare at galvaniseringshinnen er så tynn at den forholdsvis raskt blir offer for fysisk påvirkning i form av steinsprut, saltkorn og vann. Og under galvaniseringen er det metall. Rent metall.

Besøk vårt mercasolsenter på Grorud i Oslo, ring oss for en samtale, eller bestill en time nå for rustbeshandling av din bil.