Mercasolbehandling

Dette er Mercasol

MercasolbehandlingMercasol er et svensk antirustprodukt fra Auson AB i Gøteborg.

Ved mercasolbehandling mot rust rengjøres først bilen grundig på alle flater og i alle kriker og kroker der salt, vann og smuss lett kan lage problemer. Bilen står så og tørker i eget tørkerom over natten.

Dag to behandles først hulrom som man når ved dyser av ulik form og tykkelse, med Mercasol tynnstoff med penetrerende egenskaper.

På de fleste biler er det 80 – 90 slike hulrom. For å beskytte hjulbuer og understell, påføres først tynnstoff før man har på et tykkere slitebelegg i såkalt ”vått-i-vått” system.

Mercasol er tilpasset nordiske forhold

I og med at fabrikk og utviklingsavdeling ligger i Sverige, sier det seg selv at det nordiske klimaet og nordiske måter å fjerne snø og is på – gjerne ved brøyting, salting og strøing –er utgangspunktet for Mercasol-produktene. Miljøkravene har også påvirket innholdet i produktene slik at de er miljøtilpasset både for mennesker, dyr og naturen ellers.

Opptil 15 års garanti ved bruk av Mercasolbehandling

Joda – ved å følge denne fremgangsmåten kan vi gi deg opptil 15 års garanti mot gjennomrusting: Bilen inspiseres nøye ved første gangs behandling, som må skje innen 24 måneder etter første gangs registrering. Fra første gangs registrering, gis 3 års antirustgaranti. Denne garantien fornyes ved behandling hvert 3. år, etter bileiers initiativ, inntil 15 år på personbiler og inntil 10 år på varebiler og større biler over 3500 kg.

Første gangs behandling er en komplett behandling med demontering av plast innerskjermer og deksler. Bilen vaskes, tørkes, sprøytes så i alle kanal/hulrom og bunnen med et tynt penetrerende produkt. Utenpå dette sprøytes ”vått-i-vått” et tykkere produkt, slik at det blir en seig slitesterk overflate. Demonterte deler monteres og bilen vaskes utvendig etter en tids tørk.

Oppfølging er nøkkelen til den gode garantien

Forholdene på norske veier er barske for bilen din. Mye bruk av salt, store temperatursvingninger og veier av svært ulike standard er heller regelen enn unntaket. Derfor er garantien på opptil 15 år for personbiler og 10 år for varebiler og større biler over 3,5 tonn avhengig av profesjonell oppfølging av våre fagfolk.

Hvert tredje år skal bilen inn til ny kontroll og nødvendig etterbehandling, ny mercasolbehandling. Bilen din synker naturligvis i verdi når den blir eldre, men vi vet at biler som har gjennomgått garantibehandling, ikke synker like mye i verdi som andre biler.

 

Kontakt vårt mercasolsentersenter på Grorud i Oslo for mer informasjon og pris på mercasolbehandling av din bil.